Môžete vymeniť 30 ampérovú poistku za 40 ampérovú?
Môžete vymeniť 30 ampérovú poistku za 40 ampérovú?

Video: Môžete vymeniť 30 ampérovú poistku za 40 ampérovú?

Video: Môžete vymeniť 30 ampérovú poistku za 40 ampérovú?
Video: Обзор повышающего преобразователя постоянного тока мощностью 400 Вт с входом 8,5-50 В в 10-60 В 2024, Marec
Anonim

To je ako ty môže nájsť skrat v spotrebiči/zariadení). To nie je v žiadnom prípade bezpečné vymeniť 30A poistka so 40A poistka na dlhší čas. To je ako ty môže nájsť skrat v spotrebiči/zariadení). To nie je v žiadnom prípade bezpečné vymeniť 30A poistka so 40A poistka na dlhšie časové obdobia.

Jednoducho povedané, môžete nahradiť poistku vyšším zosilňovačom?

Vo všeobecnosti NIE. Výmena poistky za vyššiu - poistka zosilňovača je veľmi zlý nápad a môcť viesť k požiarom. Poistky (a ističe) sú dimenzované tak, že oni úder alebo vypnutie skôr, ako sa akákoľvek časť obvodu dostane do nebezpečného prúdu. Opraviť základný problém a ty nebude mať viac fúkané poistky.

Niekto sa tiež môže opýtať, môžete nahradiť 30 -ampérový istič za 40 ampér? Žiaden problém. Ak ty naozaj chcem 40 ampérový istič skontrolujte veľkosť drôtu, ktorý vám vyhovuje 30 ampérový istič (pozri vyššie radu od račňového šialenca: ty bude potrebovať poznať rozchod vodiča úplne od istič do ohrievača. “) Ak je to #10 vodič ty Musel by som prepojiť s #8.

Len tak, môžem vymeniť 30 A poistku za 20 A?

Urob nepoužívať a poistka s nižším hodnotením-- nedávajte a 20 amp fues v a 30 amp obvod-pretože to asi je bude fúkať predčasne. A naopak výmena a 20 - poistka zosilňovača s jedným hodnoteným na 30 ampérov je nebezpečný, pretože nemusí dostatočne skoro vyfúknuť a poškodiť elektrický komponent alebo spôsobiť požiar elektrického vedenia.

Môžem nahradiť 30 -ampérovú poistku 25 -ampérovou poistkou?

25 amp nemusí stačiť. Sakra! 30 amp nemusí stačiť, ak je v systéme chyba. Je to veľmi nepravdepodobné môcť ublížiť čokoľvek nižším poistka zosilňovača , ale nemusí to trvať.

Odporúča: