Koľko wattov spotrebuje žiarivka?
Koľko wattov spotrebuje žiarivka?

Video: Koľko wattov spotrebuje žiarivka?

Video: Koľko wattov spotrebuje žiarivka?
Video: Электрический или водяной полотенцесушитель? Что выбрать? Установка. #25 2024, Apríl
Anonim

Priemerná CFL žiarovka ktorý poskytuje 800 lumenov bude používať iba 13 až 15 wattov v porovnaní s podobnou žiarovkou žiarovka ktoré používa 60 wattov . Kliknutím na vypočítať zistíte náklady na elektrickú energiu jednej CFL žiarovka beží o 14 Watty na 5 hodín denne @ 0,10 $ za kWh, môžete tiež upraviť kalkulačku.

Ľudia sa tiež pýtajú, koľko wattov spotrebuje 4 stopové žiarivkové svetlo?

Prevádzkujú lampy pri nominálnych 430 ma. a povoliť lampy na výrobu viac ako 92,5% menovitých lúmenov. Konzumujú osem až desať wattov pri prevádzke s lampa v obvode.

Rovnako je lacnejšie nechať žiarivky stále zapnuté? Možno ste už počuli ľudí hovoriť: „Najlepšie je nechajte žiarivky dňa: je to lacnejšie než ich zapínať a vypínať “. Je pravda, že zapínanie/vypínanie žiariviek skracuje životnosť žiaroviek, ale žiarovky sú navrhnuté tak, aby sa mohli zapínať/vypínať až sedemkrát denne bez akéhokoľvek vplyvu na ich životnosť.

Spotrebujú žiarivky veľa elektriny?

Žiarivky vrátane kompaktných žiarivky (CFL), používať podľa amerického ministerstva energetiky (DOE), je to o 75 percent menej energie ako žiarovky a vydrží šesť až 15 -krát dlhšie. Ale to je široko veril, že tieto populárne žiarovky používať veľa energie na rozbeh. V opačnom prípade svetlo vypnite.

Aký výkon spotrebuje 8 stopové žiarivkové svetlo?

A T8 fluorescenčné že používa 32 wattov energie zvyčajne produkuje 2500 lúmenov svetlo . Je to ekvivalent LED, zatiaľ čo použitím iba 17 wattov, produkuje 2200 lúmenov.

Odporúča: