Je etanol alternatívnym palivom?
Je etanol alternatívnym palivom?

Video: Je etanol alternatívnym palivom?

Video: Je etanol alternatívnym palivom?
Video: Etylenglykol - etan-1,2 diol - Fridex - vlastnosti, výroba, využití a toxicita 2024, Apríl
Anonim

Etanol je obnoviteľný palivo vyrobené z kukurice a iných rastlinných materiálov. Najbežnejšia zmes etanolu je E10 (10% etanolu , 90 % benzínu). Etanol je k dispozícii aj ako E85 (alebo flex palivo )-na vysokej úrovni etanolu zmes obsahujúca 51% až 83% etanolu , v závislosti od geografie a sezóny na flexibilné použitie palivo vozidiel.

Okrem toho, je etanol dobrým alternatívnym palivom?

Etanol je relatívne lacný alternatívne palivo ktorý sa môže pochváliť menším znečistením a vyššou dostupnosťou ako nemiešaný benzín. Ale aj keď existuje veľa výhod použitia etanolu ako palivo , existujú aj určité nevýhody.

Následne je otázkou, čo môže nahradiť etanol? Butanol bol navrhnutý ako životaschopný alternatíva do etanolu z dôvodu, že má vyšší energetický obsah a nižšiu rozpustnosť vo vode. To môcť prepravovať cez existujúce potrubia a môcť používa sa na doplnenie benzínu aj nafty.

Preto prečo nepoužívame etanol ako palivo?

Etanol : Obsahuje výrazne menej energie na galón ako benzín. Je hygroskopický, čo znamená, že absorbuje vodu zo vzduchu, čo znamená môcť poškodiť motory v dôsledku prebytočného obsahu vody, ak nie zaobchádzalo opatrne.

Ako je možné použiť etanol ako palivo?

Environmentálne. Etanol je obnoviteľný palivo pretože sa vyrába z biomasy. Etanol tiež spaľuje čistejšie a úplnejšie ako benzín alebo nafta palivo . Etanol znižuje emisie skleníkových plynov (GHG), pretože obilie alebo iná biomasa použité urobiť etanolu absorbuje oxid uhličitý, ako rastie.

Odporúča: