Kedy bol vynájdený kľúč?
Kedy bol vynájdený kľúč?

Video: Kedy bol vynájdený kľúč?

Video: Kedy bol vynájdený kľúč?
Video: Oxxxymiron - Город под подошвой (2015) 2024, Apríl
Anonim

1835

Navyše, kedy bol kľúč vytvorený?

Charles Moncky vynašiel prvý „opičí“kľúč okolo 1858 . Robert Owen, Jr. vynašiel rohatkový kľúč, na ktorý získal patent v roku 1913.

Tiež viete, na čo sa používa kľúč? A kľúč alebo kľúč je nástroj zvyknutý poskytujú priľnavosť a mechanickú výhodu pri použití krútiaceho momentu na otáčanie predmetov-zvyčajne rotačných upevňovacích prvkov, ako sú matice a skrutky-alebo zabraňujú otáčaniu. V angličtine (okrem Kanady) je kľúč štandardným výrazom.

Keď to vezmeme do úvahy, kto v roku 1835 vynašiel kľúč?

Jack Johnson, prvý čierny šampión v ťažkej váhe, patentoval a kľúč (US patent č. 1, 413, 121) 18. apríla 1922. Jeho patent nebol prvým kľúč . Prvú si nechal patentovať Solymon Merrick zo Springfieldu v štáte Massachusetts kľúč v roku 1835.

Prečo tomu hovoria opičí kľúč?

Tento šikovný nástroj, „ opice - kľúč “, nie je tak pomenované, pretože je to praktická vec opice s alebo z akéhokoľvek príbuzného dôvodu. " Opica "nie je jeho názov vôbec, Charles Moncky, jeho vynálezca, predal svoj patent za 5 000 dolárov a peniaze investoval do domu vo Williamsburgu v Kings County, kde teraz žije.

Odporúča: