Sú všetky kosoštvorce rovnobežníky?
Sú všetky kosoštvorce rovnobežníky?

Video: Sú všetky kosoštvorce rovnobežníky?

Video: Sú všetky kosoštvorce rovnobežníky?
Video: Rovnobežníky - jednoduché konštrukcie - kosoštvorec s vnútroným uhlom 2024, Smieť
Anonim

Všetky kosoštvorce sú rovnobežníky , ale nie všetky rovnobežníky sú kosoštvorce . Všetky štvorce sú kosoštvorce , ale nie všetky kosoštvorce sú štvorce. Opačné vnútorné uhly kosoštvorce sú zhodné. Uhlopriečky a kosoštvorec vždy sa navzájom polovičia v pravom uhle.

Je potom kosoštvorec vždy rovnobežník?

Ak je tvar pod iným, potom je vždy tvar aj nad ním. Takže a kosoštvorec je vždy rovnobežník , štvorec je vždy obdĺžnik a vždy rovnobežník a vždy štvoruholník a pod.

Možno sa tiež opýtať, prečo je každý kosoštvorec rovnobežníkom, ale nie každý rovnobežník kosoštvorcom? Obaja rovnobežník a kosoštvorec sú štvoruholníkové , ktorého protiľahlé strany sú rovnobežné, opačné uhly sú súčet vnútorných uhlov je 360 stupňov. A kosoštvorec sám o sebe je zvláštny druh rovnobežník . Preto sa dá povedať, že každý kosoštvorec je a rovnobežník , ale naopak nie možné.

V súvislosti s tým, je rovnobežník kosoštvorec áno alebo nie?

Áno , a kosoštvorec je štvoruholník so 4 rovnakými stranami. Každý štvorec má 4 rovnako dlhé strany, takže každý štvorec je a kosoštvorec . A rovnobežník je štvoruholník s 2 pármi rovnobežných strán. Opačné strany na každý štvorce sú rovnobežné, takže každý štvorec je a rovnobežník.

Sú všetky štvorce rovnobežné?

Štvorec je a rovnobežník . Toto je vždy pravda. Štvorce sú štvoruholníky so 4 zhodnými stranami a 4 pravými uhlami a majú tiež dve sady rovnobežných strán. Od r štvorce potom musia byť štvoruholníky s dvoma sadami rovnobežných strán všetky štvorce sú rovnobežníky.

Odporúča: