Čo robí stmievač?
Čo robí stmievač?

Video: Čo robí stmievač?

Video: Čo robí stmievač?
Video: Arctic Monkeys - Do I Wanna Know? (Official Video) 2024, Smieť
Anonim

Stmievače sú zariadenia pripojené k svietidlu a používané na zníženie jasu svetla. Zmenou priebehu napätia aplikovaného na lampu je možné znížiť intenzitu svetelného výstupu.

Rovnako šetrí používanie stmievača elektrickú energiu?

Svetlo stmievače šetria energie znížením toku elektriny k žiarovke a umožňuje činnosť svetiel s nižšie moc výstupy. Keďže svetlá pri menšom namáhaní svietia dlhšie, stmievače sú známe aj tým, že predlžujú životnosť vašich žiaroviek.

ako funguje DC stmievač? DC stmievanie v podstate riadi jas zmenou výkonu dodávaného do obvodu. Pretože Napájanie = napätie x prúd, zvýšenie alebo zníženie ktoréhokoľvek z týchto vstupov bude meniť výkon dodávaný do panela displeja, a tým aj jeho jas.

Sú navyše stmievače nebezpečné?

Nemali by tam byť žiadne nebezpečenstvá ak použijete a stmievač ktorý je určený pre LED svetlá. V zásade najmodernejšie stmievače rýchlo moduluje medzi zapnutím/vypnutím a je bezpečný pre dlhodobé používanie v nízkom stave. Vedľajším účinkom však je, že môže generovať vysokofrekvenčné rušenie alebo dokonca počuteľný bzučivý zvuk.

Čo sa stane, ak do stmievača vložíte nestmievateľnú LED žiarovku?

Stmievanie LED žiaroviek môže ušetriť energiu a zmeniť vizuálny vzhľad a náladu vášho priestoru. vy môže použiť a stmievateľné LED lampa v a nie - stmievateľné obvod. vy NESMIE používať a nie - stmievateľné lampa v a stmievateľné obvod, pretože môže spôsobiť poškodenie žiarovky alebo obvodu.

Odporúča: