Hovorí sa tomu koleso alebo ráfik?
Hovorí sa tomu koleso alebo ráfik?

Video: Hovorí sa tomu koleso alebo ráfik?

Video: Hovorí sa tomu koleso alebo ráfik?
Video: Кто-нибудь из вас слышал о полуночной игре? Страшные истории. Мистика. Ужасы 2024, Smieť
Anonim

Podmienky " koleso " a " ráfik "sa často používajú ako slová s rovnakým alebo takmer rovnakým významom, ale technicky vzato to tak nie je. Mnoho ľudí používa výraz" koleso "ako " ráfik “znamená celú kovovú časť, na ktorú je pneumatika namontovaná, pretože ráfik a koleso sú obvykle odliate alebo lisované z jedného kusu kovu.

Sú teda kolesá a ráfiky pneumatík to isté?

Môže sa to zdať zrejmé, ale a koleso pozostáva z náboja, lúčov a ráfik . The ráfik je vonkajšia časť koleso ktorá drží pneumatika . Zatiaľ čo mnoho ľudí radí k kolesá ako ráfiky „Toto je technicky nesprávne. Diskutujeme o niekoľkých spôsoboch, ako to urobiť kolesá sú vyrábané nižšie.

Niekto sa môže tiež opýtať, či pneumatiky potrebujú ráfiky? Prečo ty potrebovať the ráfiky . Ráfiky poskytujú pákový efekt a znižujú trenie, keď sa vozidlo pohybuje. Sú veľmi dôležité pre všetky automobily, vrátane úžitkových a osobných. Kontakt vyskytujúci sa medzi pneumatika a vozovka vytvára trenie, ktoré pomáha pri otáčaní kolies.

kde je ráfik na aute?

The ráfik je „vonkajší okraj kolesa, ktorý drží pneumatiku“. Tvorí vonkajší kruhový dizajn kolesa, na ktorom je vnútorný okraj pneumatiky namontovaný na vozidlách, akými sú napríklad automobily.

Ako sa nazýva kovová časť pneumatiky?

Tiež volal črevo, kostra je hlavná súčasť pneumatiky pozostávajúce z drôtených korálikov a vrstiev tela. Dezén alebo bočnice nie sú časť jatočného tela.

Odporúča: