Prečo sú trate lepšie ako kolesá?
Prečo sú trate lepšie ako kolesá?

Video: Prečo sú trate lepšie ako kolesá?

Video: Prečo sú trate lepšie ako kolesá?
Video: Фиксики - ✌️Сборник: Фиксики путешественники 🚲 (Машина времени, Колесо, Протез...) 2024, Smieť
Anonim

The stopy majú nižší tlak na zem než kolesá a sú vhodnejšie na mäkké povrchy. Napríklad menší tlak na zem bude mať za následok menšie potápanie sa na snehu. Systém zavesenia má dôležitú úlohu pri udržiavaní trakcie pásy alebo kolesá na teréne ako je to možné.

Rovnako, sú trate lepšie ako pneumatiky?

Pokiaľ ide o trakciu, stopy práca lepšie vo vlhkej pôde. Pneumatiky urobiť tiež alebo lepšie v suchej pôde. Stopy majú tendenciu plávať po zemi vo vlhkej špine, čím nevytvárajú koľaje. Pneumatiky musí na mokrej pôde pracovať trochu tvrdšie a môže zanechať koľaje.

Možno sa tiež opýtať, koľko hodín vydržia gumené pásy? V závislosti od ich kvality, šmykom riadené pneumatiky zvyčajne posledný medzi 600 a 1 000 hodiny . Gumová stopa dlhšie, medzi 1, 200 a 1, 600 hodiny.

Okrem toho, prečo majú tanky namiesto kolies pásy?

To má do urobiť s prízemným tlakom. Stopy sú pevnejšie ako pneumatiky, pretože sa nedajú prepichnúť ani roztrhnúť. Stopy sú oveľa menej pravdepodobné dostať uviaznuté v mäkkom teréne, bahne alebo snehu, pretože rozdeľujú hmotnosť vozidla na väčšiu kontaktnú plochu.

Prečo majú rýpadlá koľaje?

Guma alebo oceľ stopy sú je známe, že lepšie uchopí svahové povrchy alebo nestabilnú zem ako kolesá. Toto je dueto trenie je vytvorený pri stroji stopy zemného kontaktu, čo má za následok gravitačnú silu, ktorá ťahá bager nadol a trochu nabok.

Odporúča: