Čo je lepšie brzdový bubon alebo kotúč?
Čo je lepšie brzdový bubon alebo kotúč?

Video: Čo je lepšie brzdový bubon alebo kotúč?

Video: Čo je lepšie brzdový bubon alebo kotúč?
Video: To čo žiješ je Boh alebo hniloba :: LCH LIVE 2024, Smieť
Anonim

Kotúčové brzdy urobiť a lepšie úloha hospodárenia s teplom ako bubnové brzdy . To spôsobuje, že zažívajú menej brzda fade, čo má za následok konzistentnejší výkon. Lepšie výkon v mokrých podmienkach. S kotúčové brzdy , rotor odpudzuje vodu a brzda podložky ich zotrú, ako handra utrie vodu z okna.

Jednoducho, prečo sú kotúčové brzdy lepšie ako bubnové?

Výhody kotúčové brzdy Toto brzda systém má tiež lepšie zastavovacia sila než the bubnová brzda . The kotúčové brzdy sa úplne upravujú a pretože tento typ brzda je tak bežné, že existuje široký výber kotúčová brzda podložky, z ktorých si môžete vybrať. The bubnové brzdy vzadu sú v prípade potreby oveľa jednoduchšie vymeniť.

Aký je okrem vyššie uvedeného rozdiel medzi kotúčovými a bubnovými brzdami? Doslova a bubnová brzda je malé kolo bubon vo vnútri je sada topánok. A kotúčová brzda má disk tvarovaný kovový rotor točiaci sa v kolese. Keď je na brzda pedál, strmeň stlačí brzda podložky proti disk.

Čo z toho je, ktoré sú lepšie bubnové alebo kotúčové brzdy v kolobežke?

Kotúčové brzdy sú oveľa efektívnejšie ako bubnové brzdy . Brzdná dráha je výrazne nižšia ako brzdná dráha bubnové brzdy . Avšak, kotúčové brzdy vyžadujú oveľa menej sily brzda páka. Tj. the kotúčové brzdy sú citlivejšie ako bubnové brzdy keď páku stlačí jazdec.

Sú bubnové brzdy lacnejšie ako kotúčové?

6 odpovedí. Bubnové brzdy sú lacnejšie vyrábať než kotúčové brzdy , pretože je tam menej pohyblivých častí a pretože v zadné parkovanie brzda (ktorý často funguje podľa a bubon -mechanizmus topánky aj na štyroch kolesách- disk -vybavené autá) môžu zdieľať a bubon s "bežným" brzdy.

Odporúča: