Ako funguje jeden elektromagnetický ventil?
Ako funguje jeden elektromagnetický ventil?

Video: Ako funguje jeden elektromagnetický ventil?

Video: Ako funguje jeden elektromagnetický ventil?
Video: Elektromagnetický plynový ventil 2024, Smieť
Anonim

Solenoidový ventil funkcia zahŕňa buď otváranie alebo zatváranie otvoru v a ventil teleso, ktoré buď umožňuje, alebo bráni prietoku cez ventil . Piest otvára alebo zatvára otvor zdvihnutím alebo spustením v trubici objímky napájaním cievky. Elektromagnetické ventily pozostávajú zo zostavy cievky, piestu a objímky.

Vzhľadom na to, aký je účel solenoidového ventilu?

Funkcie obvodu elektromagnetické ventily Solenoidové ventily sa používajú na uzatvorenie, dávkovanie, distribúciu alebo zmiešanie toku plynu alebo kvapaliny v potrubí. Ten konkrétny účel solenoidového ventilu je vyjadrená jeho obvodom funkciu . 2/2 cesta ventil má dva porty (vstup a výstup) a dve polohy (otvorené alebo zatvorené).

Rovnako tak, ako zistím, či môj solenoidový ventil funguje? Zatlačte batériu na vodiče, ktoré ju obklopujú solenoidový ventil a potom na to použite baterku alebo žiarovku otestuj to preteká dostatok energie. Žiarovka by sa mala rozsvietiť, rovnako ako pri multimetri, a keby the ventil funguje potom by sa tiež malo otvoriť.

Tiež viete, čo je to elektromagnetický ventil?

A jediný solenoidový ventil má jednu solenoid , a radí sa, ak je k tomu dodávané napätie solenoid . Keď sa napätie odstráni, vráti sa späť do „domovskej“polohy. To znamená, že valec má po pripojení k a jediný solenoidový ventil , a je v tejto východiskovej polohe, ak nie je dodávaný žiadny výpar.

Čo sa stane, ak sa solenoid pokazí?

Kedy otočením kľúča v aute naštartujete motor, spojí sa s ním riadiaca polovica solenoid k batérii, čo spôsobí prechod malého prúdu cez vinutia, ktoré vytvárajú magnetické pole. Kedy the solenoid sa pokazí , niečo stane sa takže do štartéra nie je dostatočný alebo žiadny prúd kedy otočíte kľúčom.

Odporúča: