Ako zapojíte 12 voltovú diódu LED?
Ako zapojíte 12 voltovú diódu LED?

Video: Ako zapojíte 12 voltovú diódu LED?

Video: Ako zapojíte 12 voltovú diódu LED?
Video: Обзор Световой LEDUV прибор New Light LEDUV -12 12 x 3W ультрафиолет 2024, Smieť
Anonim

Pripojte sa kladný terminál 12 voltov napájanie na jednej strane rezistora. Pripojte sa druhá strana rezistora k anóde LED . Skontrolovať LED údajový list na identifikáciu anódy a katódy. Katóda je zvyčajne kratším káblom a nachádza sa najbližšie k akejkoľvek plochej strane LED.

Zodpovedajúcim spôsobom, koľko LED diód môže pracovať na 12 V?

Ak je teda váš zdroj 12 V a vaše LED diódy majú pokles napätia 3,5, 12/3,5 V vám to poskytne 3 LED diódy . Ak by bol pokles napätia LED presne 3 volty, mohli by ste riadiť 4 z nich a nepotrebovali by ste odpor obmedzujúci prúd.

Okrem toho potrebujem relé pre LED svetlá? A relé je elektrický spínač, ktorý umožňuje obvodu s nízkym prúdom ovládať obvod s vysokým prúdom, akým je veľký LED svetelná lišta. Ak používate svetelný modul, ktorý nemá príliš veľký odber zosilňovača, nemusíte potrebovať relé prepnite, ale ak používate väčšiu LED svetelnú lištu, musíte mať.

Okrem toho, mali by byť LED zapojené sériovo alebo paralelne?

V skratke, zapojenie v sérii rozdeľuje celkové napájanie medzi LED diódy . Elektrické vedenie ich v paralelné znamená, že každý LED dostane celkové napätie, ktoré vydáva napájací zdroj.

Koľko LED diód môže napájať 9v batéria?

Ak ich zapojíte do série s jedným odporom na čele struny, napätie sa zvýši, takže pomocou čísla 3 voltov na LED v priemere získate mohol svetlo 3 LED diódy. Paralelné osvetlenie LED vyžaduje odpor pre každú LED, ale zosilňovače sa sčítajú. Takže ty mohol rozsvieťte viac LED diód. Typické 9V batérie poskytovať 500-800 mA.

Odporúča: