Ako funguje jednoduchý elektromagnet?
Ako funguje jednoduchý elektromagnet?

Video: Ako funguje jednoduchý elektromagnet?

Video: Ako funguje jednoduchý elektromagnet?
Video: Jednoduchý elektromagnet 2024, Smieť
Anonim

An elektromagnet je magnet, ktorý beží na elektrinu. Všetky ich malé magnetické polia sa spoja a vytvoria silnejšie magnetické pole. Ako sa prúd prúdiaci okolo jadra zvyšuje, zvyšuje sa počet zarovnaných atómov a silnejšie je magnetické pole.

Čo je v tomto ohľade najjednoduchšia forma elektromagnetu?

V skutočnosti, Najjednoduchší elektromagnet je jeden drôt, ktorý je zvinutý a ktorým prechádza elektrický prúd. Magnetické pole generované cievkou drôtu je ako obyčajný tyčový magnet. Ak dáme žehličku (alebo nikel, kobalt atď.)

Po druhé, čo sa stane, keď sa aktivuje elektromagnet? An elektromagnet vzniká prechodom prúdu cez cievku drôtu. Na rozdiel od bežných magnetov, elektromagnety môže byť zapnutý a vypnuté. elektromagnet . An elektromagnet môže byť zapnutý alebo vypnuté.

Zvýšte prúd Nie ano
Pridajte ďalšie otáčky okolo jadra Nie ano
Vyberte kovové jadro elektromagnetu Nie ano

Podobne sa možno pýtať, čo je to elektromagnet a aké je jeho využitie?

Elektromagnety sa používajú vo všetkých druhoch elektrických zariadení vrátane pevných diskov, reproduktorov, motorov a generátorov, ako aj v zberných dvoroch na zber ťažkého šrotu. Používajú sa dokonca aj v prístrojoch MRI, ktoré využívajú magnety na fotografovanie vášho vnútra!

Čo sa stane, keď odpojíte zdroj elektriny od elektromagnetu?

Magnetické pole zmizne. Pridajte na drôt viac cievok alebo použite silnejší elektrický zdroj.

Odporúča: