Vychádza alternátor striedavo alebo striedavo?
Vychádza alternátor striedavo alebo striedavo?

Video: Vychádza alternátor striedavo alebo striedavo?

Video: Vychádza alternátor striedavo alebo striedavo?
Video: Test regulátorů napětí alternátorů "na stole". 2024, Smieť
Anonim

The alternátor hovorilo sa mu generátor a funguje to podobným spôsobom. The výkon z alternátor je jednosmerný prúd ( DC ). Keď alternátor kladka sa otáča, striedavý prúd ( AC ) prechádza magnetickým poľom a vzniká elektrický prúd. Toto sa potom prevedie na DC cez usmerňovač.

V tomto ohľade, koľko voltov AC produkuje alternátor?

An alternátor je pomenovaný tak, pretože produkuje striedavý elektrický prúd. Túto energiu je možné premeniť z jedného Napätie druhému pomocou transformátora. Preto 12- volt AC výstup z alternátor je možné transformovať na 120 volt - AC prúd.

Podobne má alternátor vplyv na klimatizáciu? Ak tvoj alternátor zlyháva, toto môcť spôsobiť, že veľa elektroniky vo vašom vozidle prestane fungovať. To zahŕňa motor, klimatizácia , rádio, okná atď alternátor bol nahradený, klimatizácia pravdepodobne bude opäť fungovať.

Viete tiež, ako sa reguluje výkon alternátora?

Prúd pretekajúci rotujúcim solenoidom (rotorom) je rozhodujúcim faktorom pre reguláciu výkon generované alternátor . Tento prúd sa používa na zmenu magnetického poľa. to je kontrolované podľa alternátor regulátor na základe vopred nameraného napätia batérie.

Môže automobilový alternátor produkovať striedavý prúd?

ale auto batérie môcť nepoužívať Striedavé napätie odkedy oni vyrábať DC moc . Výsledkom je, že výkon alternátora výstup je vedený cez diódy, ktoré prevádzajú Striedavé napätie do DC moc . The striedanie magnetické pole z rotora vytvára následné striedavý prúd v statore.

Odporúča: