Čo je to pneumatický brzdový systém?
Čo je to pneumatický brzdový systém?

Video: Čo je to pneumatický brzdový systém?

Video: Čo je to pneumatický brzdový systém?
Video: Jak fungují brzdy v autě a na co je brzdová kapalina ? 2024, Smieť
Anonim

An pneumatický brzdový systém alebo stlačený vzduchový brzdový systém je typ trenia brzda pre vozidlá, v ktorých je stlačený vzduchu lisovanie na piest sa používa na vyvíjanie tlaku na brzda podložka potrebná na zastavenie vozidla.

Ako teda funguje pneumatická brzda?

The brzdy sa aplikujú zatlačením nadol brzda pedál (tiež sa nazýva nožný ventil alebo šliapací ventil). Čím viac stlačíte pedál, tým viac vzduchu tlak zo skladovacích nádrží je aplikovaný na brzda komory. The vzduchu tlak používaný na aplikáciu brzdy musia byť vytvorené v nádržiach kompresorom.

Za druhé, čo je to hydraulický brzdový systém? A hydraulická brzda je usporiadaním brzdenie mechanizmus, ktorý používa brzda kvapalina, typicky obsahujúca glykolétery alebo dietylénglykol, na prenos tlaku z riadiaceho mechanizmu do brzdenie mechanizmus.

Tiež by ste mali vedieť, prečo sa v ťažkých vozidlách používajú pneumatické brzdy?

V ťažkých podmienkach sa používajú vzduchové brzdy komerčné vozidiel kvôli ich spoľahlivosti. Majú niekoľko výhod pre veľké multi-prívesy vozidiel : Dodávka vzduchu je neobmedzený, takže brzda systém nikdy nemôže vyčerpať svoju prevádzkovú kvapalinu, ako je hydraulický brzdy môcť. Drobné netesnosti nemajú za následok brzda zlyhania.

Aký je rozdiel medzi vzduchovými brzdami a hydraulickými brzdami?

Vzduchové brzdy líšiť sa od hydraulické brzdy Väčšina brzdy sú umiestnené na kolesách vozidla. Hydraulická brzda systémy sa používajú ako hlavné brzdenie systém na takmer všetkých osobných a ľahkých nákladných vozidlách. Hydraulické brzdy používať brzda tekutiny na prenos sily, keď sa brzdy sú aplikované.

Odporúča: