Zlepšujú zliatinové disky výkon?
Zlepšujú zliatinové disky výkon?

Video: Zlepšujú zliatinové disky výkon?

Video: Zlepšujú zliatinové disky výkon?
Video: TAKOVÝ OBYČEJNÝ DEN BY TO BYL, KDYBY V EVROPĚ NEVYPUKLA VÁLKA | Vlog #222 2024, Smieť
Anonim

Výkon : Vzhľad nie je jediná vec zliatinové kolesá ísť do toho, môžu tiež pomôcť zlepšiť vozidlo výkon . napr. zliatinové kolesá sú výrazne ľahšie ako oceľové, čo vozidlu pomáha z hľadiska úspory paliva, brzdenia a zrýchľovania.

Aké sú teda výhody zliatinových kolies?

Výhody . Zliatinové kolesá znížiť neodpruženú hmotnosť a tým preniesť menšiu zotrvačnosť na pružiny, čo umožňuje pruženiu ľahšie kopírovať terén, čím poskytuje lepšiu priľnavosť. Okrem toho sa výrazne zlepšilo ovládanie, riadenie a zatáčanie.

Majú navyše väčšie zliatiny vplyv na výkon? NIELEN VEĽKOSŤ KOLIES ovplyvňuje auto výkon ale má tiež vplyv na hladinu hluku, komfort a spotrebu paliva. Keď sa výška bočnice pneumatiky znižuje, výkon má tendenciu byť ostrejšie a manipulácia sa zvyčajne tiež zlepšuje. Väčšie kolesá môže mať vplyv na kvalitu jazdy, pričom môže viesť k rušivému a trhanejšiemu zážitku z jazdy.

Podobne sú to výhody a nevýhody zliatinových diskov?

Hlavný nevýhoda zliatinových kolies je ich trvanlivosť. Pri náraze na cestu, zliatinové kolesá majú tendenciu k prasknutiu a dokonca k praskaniu ľahšie ako tvrdšia oceľ kolesá . Estetický vzhľad zliatinové kolesá je tiež ohrozený, pretože sú ľahšie náchylné na kozmetické poškodenia.

Ktoré zliatinové alebo hliníkové disky sú lepšie?

hliník a zliatinové kolesá sú vyrábané kombináciou rôznych kovov, vďaka čomu sú menej tvárne. Všetky druhy kované zliatiny hliníka sú najdrahšie kolesá . Kované hliníkové kolesá sú silnejšie, ale ľahšie ako zliatinové kolesá.

Odporúča: