Ako funguje jednožilový snímač teploty?
Ako funguje jednožilový snímač teploty?

Video: Ako funguje jednožilový snímač teploty?

Video: Ako funguje jednožilový snímač teploty?
Video: Postup měření snímačů teploty 2024, Smieť
Anonim

Jedinečný 1 - Drôt ® Rozhranie vyžaduje len jeden digitálny pin pre obojsmernú komunikáciu s mikrokontrolérom. The senzor zvyčajne prichádza v dvoch formách. DS18B20 teplotný senzor je pomerne presný a nepotrebuje žiadne externé komponenty práca . Dokáže merať teploty od -55 ° C do +125 ° C s presnosťou ± 0,5 ° C.

Len tak, ako funguje jeden drôtový snímač teploty chladiacej kvapaliny?

The senzor funguje meraním teplota ktoré vydáva termostat a/alebo chladiaca kvapalina sám. The teplota sa potom odošle do palubného riadiaceho systému. Ako riadiaci systém prijíma teplota z CTS, môže to spôsobiť vypnutie alebo zapnutie chladiaceho ventilátora.

Podobne, ako funguje snímač teploty ds18b20? The senzor funguje čítaním a konverziou teplota a uloženie tejto hodnoty do pamäte zápisníka. Zápisníková pamäť je potom čítaná cez jednodrátovú zbernicu knižnicou Dallas. Hodnota pri zapnutí v pamäti zápisníka je 85 °C.

Jednoducho povedané, ako fungujú drôtové senzory?

1- Drôt protokol je zbernicový protokol, ktorý používa, ako už názov napovedá, jeden údajov drôt do prenášať údaje medzi zariadeniami. Keď máme nastavený hlavný autobus, my môcť potom cez ňu naskenujte snímač a podľa potreby odčítajte zo snímača.

Môžete jazdiť so zlým snímačom chladiacej kvapaliny?

Každý so špecifickými znalosťami zaváži. Zvyčajne Snímač teploty chladiacej kvapaliny používa sa na mierku palivových nádrží na obohatenie studeného štartu a ovládanie ventilátora. Pretože termostat a vodné čerpadlo sú mechanické, motor bude ešte v pohode. budeš buď v pohode šoférovanie kým nenahradíte senzor.

Odporúča: