Prečo sú LED svetlá lepšie ako žiarovky?
Prečo sú LED svetlá lepšie ako žiarovky?

Video: Prečo sú LED svetlá lepšie ako žiarovky?

Video: Prečo sú LED svetlá lepšie ako žiarovky?
Video: Oprava led žiarovky 2024, Smieť
Anonim

LED žiarovky vyžadujú oveľa menší výkon než CFL alebo Žiarovky , a preto LED diódy sú energeticky účinnejšie a majú dlhšiu životnosť než ich konkurenti. Čím nižší je potrebný výkon, tým lepšie.

Týmto spôsobom, čo je lepšie LED alebo žiarovky?

Dióda svetlo je oveľa výkonnejšie, energeticky, ako vlákno svetlo . LED žiarovky spotrebujte o 75% menej energie ako žiarovkové osvetlenie . Pri nízkych úrovniach výkonu je rozdiel väčší. Svetlý LED povodeň lampy pri vytváraní a používajte iba 11 až 12 wattov svetlo výkon porovnateľný s 50-wattovým žiarovka.

Navyše, prečo sú lepšie žiarovky? Žiarovky vyzerajú tak dobre, pretože vyžarujú všetky farby svetla, zatiaľ čo diódy LED a iné efektívnejšie zdroje svetla spravujú iba podmnožinu všetkých farieb viditeľného svetla.

Tiež vedieť, prečo sú LED žiarovky lepšie?

Energeticky úsporné LED svetlá sú až o 80% účinnejšie ako tradičné osvetlenie fluorescenčné a žiarovkové svetlá . 95% energie v diódach LED sa premení na svetlo a iba 5 % sa premrhá vo forme tepla. Menšia spotreba energie znižuje dopyt po elektrárňach a znižuje emisie skleníkových plynov.

Mám vymeniť žiarovky za LED?

Odporúča to nová štúdia vedcov z University of Michigan výmena všetky žiarovka a halogén žiarovky teraz vo vašej domácnosti s kompaktnými žiarivkami (CFL) resp LED diódy . LED diódy sú dlhotrvajúce žiarovky ktoré spotrebúvajú menej energie ako žiarovka halogénové alebo fluorescenčné žiarovky poskytnúť to isté svetlo výkon.

Odporúča: