Sú žiarivky AC alebo DC?
Sú žiarivky AC alebo DC?

Video: Sú žiarivky AC alebo DC?

Video: Sú žiarivky AC alebo DC?
Video: Как сделать шестерню на токарном станке. 2024, Smieť
Anonim

Žiarivky sa (takmer) nikdy neprevádzkujú priamo z DC z týchto dôvodov. Namiesto toho menič prevádza DC do AC a poskytuje funkciu obmedzenia prúdu, ako je opísané nižšie pre elektronické predradníky.

Podľa toho svietia svetlá na striedavý alebo jednosmerný prúd?

Vo väčšine aplikácií sú LED diódy poháňané a DC Zdroj. LED diódy spotrebúvajú DC prúd vyrábať svetlo ; s AC prúd bude LED svietiť len vtedy, keď tok prúdu bude v správnom smere. AC nanesený na LED diódu spôsobí, že bude blikať a zhasne a pri vysokej frekvencii bude dióda LED svietiť nepretržite.

Okrem vyššie uvedeného, z čoho sú vyrobené žiarivky? A fluorescenčné lampa sa skladá zo sklenenej trubice naplnenej zmesou argónu a pár ortuti. Kovové elektródy na každom konci sú potiahnuté oxidom alkalických zemín, ktorý ľahko uvoľňuje elektróny. Keď prúd preteká plynom medzi elektródami, plyn je ionizovaný a vyžaruje ultrafialové žiarenie.

Pokiaľ ide o toto, aké napätie sú žiarivky?

200 až 600 V

Kde sa používajú žiarivky?

Bežné použitie: svietidlá vonkajšie aj vnútorné, podsvietenie LCD displejov, dekoratívne osvetlenie a značenie, a to ako vrchný záliv, tak všeobecné malé oblasti osvetlenie . Nie použité pre osvetlenie z diaľky kvôli rozptýlenej povahe svetlo . Nižšie: všeobecné video na fluorescenčné lampa.

Odporúča: