Čo je to crossover pre reproduktory v aute?
Čo je to crossover pre reproduktory v aute?

Video: Čo je to crossover pre reproduktory v aute?

Video: Čo je to crossover pre reproduktory v aute?
Video: ✅Простая идея. Стало гораздо удобней работать.🔨 2024, Smieť
Anonim

A kríženie je elektronické zariadenie, ktoré prijíma jeden vstupný signál a vytvára dva alebo tri výstupné signály pozostávajúce z oddelených pásiem frekvencií vysokého, stredného a nízkeho rozsahu. Rôzne frekvenčné pásma napájajú rôzne reproduktory alebo „ovládače“v zvukovom systéme: výškové reproduktory, basové reproduktory a subwoofery.

Následne sa môže niekto tiež opýtať, potrebujete crossover pre reproduktory?

Ak váš autorádio používa koaxiálny reproduktory , ty pravdepodobne nie potrebu dodatočný kríženie . Kompletný sortiment reproduktory už majú vstavaný pasívny crossovery ktoré filtrujú frekvencie, ktoré sa dostanú k jednotlivým ovládačom. Aj keď ty pridajte zosilňovač do vstavaného mixu výhybky reproduktorov by mali byť viac než dostatočné.

Podobne potrebujú 3 -pásmové reproduktory crossover? 3 - tak, ako to rečníci potrebujú dobre stavaný kríženie stojí za to, na rozdiel od 2- spôsob systém, ktorý môže byť ľahko napájaný akoukoľvek nízkou kvalitou kríženie . Nie je ideálny pre koaxiálne systémy. Je veľmi málo výhod, z ktorých sa dá získať 3 - spôsob koaxiálny reproduktory.

Ako teda zapojíte crossover do auta?

Pasívne Crossovery Každý z nich prechádza medzi zosilňovač a reproduktor a nevyžaduje napájanie pripojenie , zapínacie vedenie alebo uzemnenie. vy pripojiť reproduktorový kábel vychádzajúci z vášho zosilňovača do crossovery vstup. Potom sa výškový reproduktor zapojí do výstupu výškového reproduktora a basový reproduktor do výstupu basového reproduktora. To je všetko.

Potrebujem crossover pre svoje výškové reproduktory?

Každý audio systém vrátane the jeden v tvoj auto, potrebuje crossover smerovať zvuk do the správny vodič. výškové reproduktory , basové reproduktory a subwoofery by mal získať vysoké, stredné a nízke frekvencie. Každý reproduktor s plným rozsahom má a kríženie sieť vo vnútri.

Odporúča: