Obsah:

Aký typ žiarovky je efektívnejší?
Aký typ žiarovky je efektívnejší?

Video: Aký typ žiarovky je efektívnejší?

Video: Aký typ žiarovky je efektívnejší?
Video: Why Are LED's Better? (Comparing different types of light bulbs) | Basic Electronics 2024, Smieť
Anonim

Je ľahké porovnať to a zistiť, že LED žiaroviek je skutočne najviac energie -efektívne. LED žiarovky produkujú 90 až 112 lúmenov na watt. Kompaktné žiarivky produkujú 40 až 70 lúmenov na watt a tradičné žiarovky produkujú iba 10 až 17 lúmenov na watt.

V dôsledku toho sú potom oveľa účinnejšie LED žiarovky?

LED je vysoko energetická efektívne osvetlenie technológie a má potenciál zásadne zmeniť budúcnosť osvetlenie v Spojených štátoch. Obytné LED diódy - najmä výrobky s certifikáciou ENERGY STAR - spotrebujú najmenej o 75% menej energie a vydržia 25 -krát dlhšie ako žiarovkové osvetlenie.

Možno sa tiež pýtať, prečo sú energeticky úsporné žiarovky lepšie? Energia - úsporné žiarovky pôvodne drahšie, ale z dlhodobého hľadiska vám ušetria viac peňazí, pretože majú dlhšiu životnosť a pri použití spália menej elektriny. Tiež znížite svoj negatívny vplyv na životné prostredie a budete žiť prirodzenejšie svetlo.

Následne sa možno tiež opýtať, ako efektívne sú žiarovky?

Vysvetlite, že „ efektívnosť “z a žiarovka je mierou toho, koľko svetlo energia vychádza z žiarovka v porovnaní s množstvom elektriny (elektrickej energie), ktoré bolo vložené. Vysvetlite, že LED je 90 % efektívne , kompaktná žiarivka žiarovka je 85 % efektívne , a žiarovka žiarovka je len 10% efektívne.

Aké sú nevýhody LED svetiel?

Nevýhody

  • Vysoká počiatočná cena: LED diódy sú v súčasnosti drahšie (cena za lumen) na základe počiatočných kapitálových nákladov ako väčšina konvenčných svetelných technológií.
  • Teplotná závislosť: Výkonnosť diód LED do značnej miery závisí od teploty okolia prevádzkového prostredia - alebo od vlastností „tepelného manažmentu“.

Odporúča: