Potrebujú ihlové ložiská mazivo?
Potrebujú ihlové ložiská mazivo?

Video: Potrebujú ihlové ložiská mazivo?

Video: Potrebujú ihlové ložiská mazivo?
Video: James Explains - Needle Roller Bearings 2024, Smieť
Anonim

Ihlové ložiská . Ihlové ložiská sú obvykle mazané mastnotu , ale olej alebo olejová hmla mazanie je preferovaný pre náročné alebo vysokorýchlostné aplikácie. Veľa ľahkých ložiská nikdy nevyžadujú domazávanie, ale vyžadujú si to vysoké zaťaženia alebo rýchlosti.

Následne sa možno spýtať, či ložiská potrebujú mazivo?

Ložiská potrebujú mazivo z jediného dôvodu, aby sa znížilo trenie. Pokiaľ mazivo vykonáva túto službu dobre, nemalo by existovať potrebovať zmeniť alebo pridať ďalšie.

Za druhé, kedy by ste mali namazať ložiská? Pomocou grafu a vzorca vzorec ložisko potrebuje iba 8 gramov mastnotu každých 10 000 hodín. Ak tvoj mastnotu pištoľ dodáva okolo 1,35 gramu na jeden úder, to znamená ložisko potrebuje 6 úderov každých 13 mesiacov; ty dalo by sa to spriemerovať do mŕtvica každých 8 týždňov.

Podobne sa stane, ak ložiská nemastíte?

Zlyhanie tesnenia Okrem vyššie uvedených problémov vzniká príliš veľký tlak plechovka od tuku spôsobiť tesnenia na ložiská k prasknutiu, čo následne spôsobí únik a v konečnom dôsledku zlyhanie v dôsledku nedostatku maziva.

Aké je najlepšie mazivo pre ložiská?

Ložiská v niektorých aplikáciách používajú olej , ale mazivo je mazivo voľby pre 80 až 90% ložísk. Tuk obsahuje asi 85% minerálnych resp syntetický olej zahusťovadlami zaokrúhlite zvyšok objemu tuku. Zahusťovadlá sú zvyčajne lítium, vápnik alebo metalické mydlá na báze sodíka.

Odporúča: