Potrebujú vysokotlakové sodíkové žiarovky predradník?
Potrebujú vysokotlakové sodíkové žiarovky predradník?

Video: Potrebujú vysokotlakové sodíkové žiarovky predradník?

Video: Potrebujú vysokotlakové sodíkové žiarovky predradník?
Video: 48 SMD LED náhrada G9 žiarovky 3.5W 240Lm 2024, Smieť
Anonim

Výbojky HPS vyžadujú predradníky na reguláciu toku prúdu oblúka a dodanie správneho napätia do oblúka. HPS lampy áno neobsahujú štartovacie elektródy. Namiesto toho elektronický štartovací obvod v rámci balast generuje a vysoká -napäťový impulz k prevádzkovým elektródam.

Potrebujú žiarovky HPS predradník?

Vysokotlakový sodík svetlá pracovať a vyžarovať svetlo, keď elektrický prúd preteká ionizovaným plynom alebo plazmou. Obvykle oni vyžadovať nejaký čas na zahriatie a elektronický systém známy ako balast musí hrať úlohu odporu. HPS rásť, pestovať svetlá vyžarovať veľa tepla.

Podobne môžete použiť halogenidovú žiarovku vo vysokotlakovom predradníku sodíku? Obaja Kovový halogenid a Vysokotlakové sodíkové žiarovky sú súčasťou rodiny HID žiarovky . Títo žiarovky nemožno zameniť bez zmeny ich balast , regulačný prvok vo všetkom svetle žiarovky . Ich činnosť je trochu odlišná, a preto vyžadujú iné predradníkov.

Podobne sa možno opýtať, aký je účel predradníka vo vysokotlakovej sodíkovej žiarovke?

Rúrka a vysoký tlak sodíka svetlo je zvyčajne vyrobené z oxidu hlinitého kvôli jeho odolnosti voči vysoký tlak a xenón, ktorý sa používa ako štartér svetla, pretože nebude reagovať s inými plynmi. Napätie prechádza na svetlo cez a balast , ktorý reguluje prúd.

Môžete vymeniť vysokotlakovú sodíkovú žiarovku za LED?

Vysokotlakové sodíkové žiarovky („žiarovky“) sú starým pohotovostným režimom pre osvetlenie, ktoré sa napriek mnohým rečiam stále používa LED svetlá . LED diódy , však dokážu lepšie ovládať svoje svetlo, a preto majú nižší watt LED môže nahradiť a vyššie -watt vysokotlaková sodíková žiarovka.

Odporúča: