Obsah:

Ako skontrolujem svoj alternátor?
Ako skontrolujem svoj alternátor?

Video: Ako skontrolujem svoj alternátor?

Video: Ako skontrolujem svoj alternátor?
Video: Тест каравана в -25° . Ночёвка зимой. Как не замёрзнуть? 2024, Smieť
Anonim

Test alternátora pripojením voltmetra na DC 20, červeného na kladný pól batérie a čierneho na záporný pól akumulátora. Naštartujte vozidlo a napätie na voltmetri by sa malo zvýšiť na približne 13 voltov a tam sa stabilizovať. Ak sa zníži a začne klesať, až vozidlo nakoniec zomrie, máte poruchu alternátor.

Následne sa môže niekto tiež opýtať, ako rozoznám, že máš zlý alternátor?

Šesť varovných signálov alternátora:

  • Tlmené svetlá. Alternátor je súčasťou elektrického systému vášho vozidla.
  • Výstražné svetlo. Väčšina moderných automobilov má kontrolku na palubnej doske, ktorá vás upozorní, keď je alternátor na fritz.
  • Slabá alebo vybitá batéria.
  • Čudné pachy.
  • Zvláštne zvuky.
  • Vizuálne nápovedy.

Za druhé, ako skontrolujete alternátor pomocou skrutkovača? Test the alternátor pre magnetizmus. Použite kov skrutkovač a umiestnite kovový koniec veľmi blízko skrutky na alternátor kladka. Je to na prednej strane alternátor a alternátor remeň prechádza okolo kladky. Koniec skrutkovač nie je pritiahnutý k skrutke, pretože neexistuje žiadny elektrický magnetizmus.

Ako teda kontrolujete alternátor odpojením batérie?

Test alternátora voltmetrom Pripojte vodiče merača k batéria svorky a hľadajte napätie 13,8 až 15,3 voltov (motor beží, svetlá a príslušenstvo vypnuté). To znamená, alternátor odčerpáva šťavu. Ak ste v pokušení test an alternátor odpojením negatívny batéria kábel, nerob to.

Ako znie zlyhávajúci alternátor?

Ak počujete škrípanie zvuk vo vašom aute, toto mohol naznačujú, že alternátor ide zle . Brúsenie zvuk môže byť spôsobené opotrebovaným ložiskom. Kňučať môže aj vaše auto zvuk keď regulátor napätia vysiela signály do alternátor účtovať viac, ako je potrebné.

Odporúča: