Potrebuje naftový motor katalyzátor?
Potrebuje naftový motor katalyzátor?

Video: Potrebuje naftový motor katalyzátor?

Video: Potrebuje naftový motor katalyzátor?
Video: Dekarbonizácia - Škoda Octavia 1.9 TDi, 510 tis. km - Dekarbo.sk 2024, Smieť
Anonim

Moderné diesel poháňané vozidlá majú katalyzátory kvôli environmentálnej legislatíve. Dieselové motory áno nie potrebovať výfuk prechádzajúci cez a prevodník , rozhodli sme sa, aby sme znížili výfukové znečisťujúce látky. Moderné diesely výfukové plyny aj cez DPF, diesel filter pevných častíc.

Ako dlho potom vydrží katalyzátor na naftu?

10 rokov

Po druhé, kedy začali dávať katalyzátory do dieselov? Katalyzátory pre diesel Ten využíva prebytočný vzduch z motora na oxidáciu oxidu uhoľnatého a uhľovodíkov na oxid uhličitý a vodu. Prvé takéto zariadenia boli namontované na vysokozdvižné vozíky v šesťdesiatych rokoch minulého storočia, 2 ale teraz ich nájdete na väčšine diesel motorové cestné vozidlá.

Otázkou tiež je, prečo štandardné katalyzátory nefungujú pre naftové motory?

Hybridné autá, ktoré majú veľké, vysokonapäťové batérie, môžu poskytnúť dostatok energie na zahriatie Katalyzátor veľmi rýchlo. Katalyzátory v dieselové motory nefungujú ako aj pri znižovaní NOx. Jeden dôvod je ten naftové motory bežia chladnejšie ako štandardné motory , a konvertory fungujú lepšie, keď sa zahrievajú.

Koľko stojí naftový katalyzátor?

Vľavo hore je prevodník , je to momentálne stojí za to okolo 450-650 dolárov v závislosti od čísel dielov, ktoré sú na ňom uvedené. hľadajte 4-miestne číslo a potom 3 písmená, ako AAP, AAB atď. Vpravo hore je DPF, príp. diesel filter pevných častíc. Opäť platí, v závislosti od čísla dielu stojí za to od 50 do 250 dolárov.

Odporúča: