Sú predĺžené záruky daňovo uznateľné?
Sú predĺžené záruky daňovo uznateľné?

Video: Sú predĺžené záruky daňovo uznateľné?

Video: Sú predĺžené záruky daňovo uznateľné?
Video: 05 Zhubný špiritizmus- Harry Potter a špiritizmus 2024, Smieť
Anonim

Môžeš odpočítať , neodpisovať náklady na predĺžené záruky a poistenie medzery v pomere k percentuálnemu podielu používania vášho vozidla na prácu.

Je teda predĺžená záruka zdaniteľná?

Áno. Maloobchodný predaj alebo používanie údržby, servisu a záruka zmluvy predstavujú zálohové platby za služby hmotného osobného majetku a podliehajú daň.

Okrem vyššie uvedeného sú poistenie rozšírených záruk? An predĺžená záruka je vlastne an poistenie politika vášho vozidla, ochrana pred nákladnými, nepredvídanými opravami. Pokrýva opravy počas dohodnutého obdobia a kilometrov. Rozšírené auto záruky sú skutočne zmluvy o servise, pretože stoja príplatok a predávajú sa samostatne.

Vzhľadom na to, sú náklady na záruku daňovo uznateľné?

Výdavky na záruku je príkladom situácie, keď dane splatné sú vyššie ako príjem daňový výdavok pretože na výkaze ziskov a strát odhad náklady na záruku je odpočítateľný a na daň návrat iba skutočný náklady na záruku sú odpočítateľný.

Na čo sa vzťahuje predĺžená záruka?

Pokrytie rozšírených záruk náklady na výmenu alebo opravu spotrebného tovaru dlhodobej spotreby, ak sú spôsobené výrobnou chybou alebo zlým spracovaním. To kryty náklady na výmenu alebo opravu výrobku, ak sú spôsobené výrobnou chybou alebo zlým spracovaním.

Odporúča: