Obsah:

Aký je rozdiel medzi žiarovkami LED a žiarovkami?
Aký je rozdiel medzi žiarovkami LED a žiarovkami?

Video: Aký je rozdiel medzi žiarovkami LED a žiarovkami?

Video: Aký je rozdiel medzi žiarovkami LED a žiarovkami?
Video: 16. Aký je rozdiel medzi rozsudzovaním a odsudzovaním? - Poľsko, 07.12.2013, SK/PL 2024, Smieť
Anonim

Najväčší rozdiel medzi LED a žiarovkou je množstvo energie, ktoré každý používa. Žiarovky spotrebujte 5krát ENERGIU viac ako LED . LED diódy tiež vydržia dlhšie. Takže nielenže znížite svoj účet za energie, ale znížite aj cesty do obchodu pre nové žiarovky.

Tiež je lepšie LED alebo žiarovky?

Dióda svetlo je oveľa výkonnejšie, energeticky, ako vlákno svetlo . LED žiarovky spotrebujte o 75% menej energie ako žiarovkové osvetlenie . Pri nízkych úrovniach výkonu je rozdiel väčší. Svetlý LED povodeň lampy pri vytváraní a používajte iba 11 až 12 wattov svetlo výkon porovnateľný s 50-wattovým žiarovka.

čo znamená žiarovka? An žiarovka , žiarovka alebo žiarovkové svetlo zemegule je elektrický svetlo s drôteným vláknom zahrievaným, kým nezažiari. Vlákno je uzavretý v a žiarovka na ochranu vlákna pred oxidáciou. A žiarovka zásuvka poskytuje mechanickú podporu a elektrické pripojenie.

V tomto ohľade sú LED žiarovky žiarovky?

Žiarovka žiarovky stoja oveľa menej ako ich energeticky účinné alternatívy-hlavne CFL (kompaktné žiarivky) lampy ) a LED diódy ( svetlo emitujúce diódy). Typický žiarovka žiarovka vydrží asi 1 000 hodín, zatiaľ čo 15-wattová žiarovka CFL vydrží 10 000 hodín a 12-wattová žiarovka LED životnosť žiarovky 25 000 hodín.

Aké sú nevýhody LED svetiel?

Nevýhody

  • Vysoká počiatočná cena: LED diódy sú v súčasnosti drahšie (cena za lumen) na základe počiatočných kapitálových nákladov ako väčšina konvenčných svetelných technológií.
  • Teplotná závislosť: Výkonnosť diód LED do značnej miery závisí od teploty okolia prevádzkového prostredia - alebo od vlastností „tepelného manažmentu“.

Odporúča: