Koľko typov katalyzátorov existuje?
Koľko typov katalyzátorov existuje?

Video: Koľko typov katalyzátorov existuje?

Video: Koľko typov katalyzátorov existuje?
Video: Architecture Kata #1 - Разбор с экспертом [Как работает настоящий Solution Architect] #ityoutubersru 2024, Apríl
Anonim

tri

Čo je to trojcestný katalyzátor?

Tri - Way Plus Air Katalyzátory Umožňuje redukciu NOx (oxidy dusíka) na N2 (dusík) a O2 (kyslík) Umožňuje oxidáciu CO (oxid uhoľnatý) na menej škodlivý CO2 (oxid uhličitý) Umožňuje oxidáciu HC (nespálené uhľovodíky) na CO2 (oxid uhličitý) a H2O (voda)

Okrem toho, koľko katalyzátorov má moje auto? Vo všeobecnosti každý auto má jeden Katalyzátor na výfukovú trubicu; Ak vozidlo má duálny výfukový systém, to má dva katalyzátory . Katalyzátory sa prvýkrát objavil na autá v roku 1975, keď vstúpila do platnosti legislatíva obmedzujúca výfukové emisie.

Aké vozidlá majú v tejto súvislosti najcennejšie katalyzátory?

Ďalší najdrahší katalyzátor je o niečo bližšie k domovu. The Dodge Ram 2500 príde na 3 460,00 USD. The Ford F250 (podobne ako Dodge 2500, pokiaľ ide o ťahanie a pevnosť), stojí iba 2 804 dolárov.

Môže auto jazdiť bez katalyzátora?

Väčšina vozidiel, ktoré sú v súlade s OBD-II (novšie vozidlá sú trochu iné), používa na úpravu pomeru vzduch/palivo iba senzory O2 umiestnené pred mačkou. Preto vo väčšine moderných vozidiel a auto môže bežať v pohode bez mačka. Upozorňujeme, že tým nie je povedané beh bez mačka je dobrá pre životné prostredie.

Odporúča: