Ktoré tvrdenie dokazuje, že WXYZ je rovnobežník?
Ktoré tvrdenie dokazuje, že WXYZ je rovnobežník?

Video: Ktoré tvrdenie dokazuje, že WXYZ je rovnobežník?

Video: Ktoré tvrdenie dokazuje, že WXYZ je rovnobežník?
Video: 8.ročník_Rovnobežník - čo je to rovnobežník ?:) 2024, Smieť
Anonim

ODPOVEĎ: Nie; oba páry protiľahlých strán musia byť rovnobežné; pretože sklon ≠ sklonu ABCD nie je a rovnobežník . stred,. Keďže sa uhlopriečky navzájom pretínajú, WXYZ je rovnobežník.

Tiež viete, ktoré tvrdenie dokazuje, že štvoruholník VWXY je rovnobežník?

trojuholníky sú zhodné. Ak oba páry protiľahlých strán a štvoruholník sú zhodné, potom štvoruholník je a rovnobežník . Ak - AB ≅ - CD a - BC ≅ - DA, potom ABCD je rovnobežník . Ak obe dvojice opačných uhlov a štvoruholník sú zhodné, potom štvoruholník je a rovnobežník.

Tiež viete, čo musí byť rovnobežník? Štvoruholník MUSÍ to byť rovnobežník ak má jeden pár protiľahlých strán rovnobežných aj zhodných. Štvoruholník MUSÍ to byť rovnobežník ak má oba páry svojich opačných uhlov zhodné (alebo zhodné). Štvoruholník MUSÍ to byť rovnobežník ak má obe uhlopriečky vzájomne sa pretína.

Otázkou tiež je, ktoré tvrdenie je pravdivé o všetkých rovnobežníkoch?

Všetky štyri strany sú zhodné. Všetky štyri uhly sú pravé uhly. Uhlopriečky sa navzájom rozporcujú.

Ako dokážete, že štvoruholník je rovnobežník na grafe?

Komu dokázať že ide o a rovnobežník , nezabudnite, že definícia a rovnobežník je a štvoruholník s dvoma pármi rovnobežných strán. Preto jeden spôsob, ako dokázať je to a rovnobežník je overiť, či sú protiľahlé strany rovnobežné. Z algebry si pamätajte, že dve priamky sú rovnobežné, ak majú rovnaký sklon.

Odporúča: