Aký je najbežnejší palivový plyn používaný s kyslíkom pre proces OFC?
Aký je najbežnejší palivový plyn používaný s kyslíkom pre proces OFC?

Video: Aký je najbežnejší palivový plyn používaný s kyslíkom pre proces OFC?

Video: Aký je najbežnejší palivový plyn používaný s kyslíkom pre proces OFC?
Video: Американский патрульный самолет PB-1 "Naval Fortress" 2024, Smieť
Anonim

acetylén je zďaleka najbežnejším palivom používaným pri rezaní plynným kyslíkom a tento proces sa často označuje ako oxyacetylén rezanie (OFC-A).

Keď vezmeme do úvahy, aký je najčastejšie používaný palivový plyn používaný na rezanie?

acetylén

Tiež na čo sa používajú palivové plyny metylacetylén propadien? Metylacetylén - propadién (MPS) plyn je druh palivový plyn používaný v oxy- palivo zváracie a rezacie horáky. Najbežnejšie známy typ MPS plyn je MAPP plyn . Toto plyn je zmes propínu, CH3C=CH, a propadién , CH2= C = CH2. Ako palivový plyn , horí teplejšie ako propylén, propán alebo prírodný plyn.

Tiež vedieť, ktorý palivový plyn je preferovaný na rezanie pod vodou?

Ako Plyn MAPP môže byť použitý pri vyššom tlaku ako acetylén možno ho použiť na rezanie pod vodou v hlbokej vode, pretože je menej pravdepodobné, že sa rozloží na zložky uhlíka a vodík ktoré sú výbušné.

Ako funguje kyslíkové palivo?

Oxy - palivo rezanie je chemická reakcia medzi čistým kyslíkom a oceľou za vzniku oxidu železa. Čistý kyslík je potom mierený do vyhrievanej oblasti jemným prúdom vysokého tlaku. Keď je oceľ oxidovaná a odfukovaná za vzniku dutiny, predohrev a prúd kyslíka sa pohybujú konštantnou rýchlosťou, aby sa vytvoril súvislý rez.

Odporúča: