Musí byť uzemňovací vodič holý?
Musí byť uzemňovací vodič holý?

Video: Musí byť uzemňovací vodič holý?

Video: Musí byť uzemňovací vodič holý?
Video: LB - Poul - Proud nulovým vodičem 2024, Smieť
Anonim

Uzemňovacie vodiče sú v poriadku holý pretože sú (alebo by aspoň mali byť) už uzemnené. Všetky ostatné drôty musia byť pokryté izolačným materiálom, aby sa zabránilo ich skratu zem a prerušenie vášho signálu.

Okrem toho musí byť uzemňovací vodič v potrubí?

A uzemňovací drôt nie je potrebná, keď je pevná kovová elektrika potrubie sa používa AND uzemňovacie vodiče sú pripojené pomocou schválených zem skrutky, spony alebo puzdrá na každom boxe alebo kryte zariadenia na oboch koncoch, kde je elektrické zariadenie nainštalované na kovovej dráhe potrubie.

Následne je otázkou, či je odkrytý uzemňovací vodič nebezpečný? Vystavený Uzemnenie Drôty Uzemnenie drôty väčšinou nimi nepreteká elektrický prúd odkryté drôty a spojenia. Uzemnenie drôty sú bezpečné na dotyk, pokiaľ nedôjde k elektrickému prepätiu, ktoré spôsobí prúdenie elektriny cez uzemnenie drôt.

Možno sa tiež opýtať, prečo je uzemňovací vodič holý?

Holý meď je najbežnejšie používaný druh medi drôt a často sa naň odkazuje všeobecným výrazom „ uzemňovací drôt .“Nemá žiadny druh ochranného náteru, nedostatok izolácie to však umožňuje holý meď, aby mala najlepšie vodivé vlastnosti.

Čo keď neuzemníte drôt?

V skratke: Zemniaci drôt je určený hlavne na ochranu života. Je navrhnutý tak, aby zachránil život. Ak váš elektrický spotrebič má uzemňovací drôt je to preto, že existuje aspoň vzdialená možnosť ty dostať elektrický šok v prípade poruchy elektrického zariadenia. Inžinieri to nepridajú uzemňovací drôt pokiaľ to nie je nevyhnutné.

Odporúča: