Na čo sa vzťahuje poistenie domácej budovy?
Na čo sa vzťahuje poistenie domácej budovy?

Video: Na čo sa vzťahuje poistenie domácej budovy?

Video: Na čo sa vzťahuje poistenie domácej budovy?
Video: Лукашенко: Выздоравливаешь! Всё, завтра пойдёт! // МНПЦ хирургии, трансплантологии и гематологии 2024, Apríl
Anonim

Poistenie stavby domu , predtým známe ako „záruka staviteľa“ poistenie “, chráni spotrebiteľov v prípade, že ich staviteľ alebo obchodník nemôže dokončiť budova projektovať alebo opravovať chyby, pretože majú: zomrel. dostať sa do platobnej neschopnosti, príp. zmizol.

Tiež viete, koľko stojí domáce poistenie budovy?

Poistenie domovej stavby (DBI) poskytuje stavebník, ak náklady na stavebné práce podľa zmluvy so stavebníkom sú vyššie ako $16, 000 (vrátane nákladov na prácu a materiál). DBI pokryje náklady na opravu štrukturálnych chýb šesť rokov až do 300 000 dolárov a neštrukturálne chyby dva roky.

Následne je otázkou, ako dlho trvá záručné poistenie staviteľov? Krytie po dokončení stavby (alebo po skončení zmluvného obdobia, ak je to tak) sa zvyčajne delí na dve samostatné časti: kratšie obdobie krytia pre nekonštrukčné chyby (zvyčajne dva roky ) dlhšia doba krytia štrukturálnych chýb (spravidla šesť rokov)

Ďalej, aké poistenie by mal mať stavebník?

Stavebné poistenie zodpovednosti za škodu

Ako uplatním nárok na poistenie stavebníkov?

Mali by ste byť schopní nárokovať si domáca budova poistenie politika (tiež známa ako stavitelia záruka poistenie ) ak staviteľ je insolventná. Ak chcete vytvoriť a nárokovať si : podaj svoj nárokovať si do 180 dní od zistenia stavebného platobná neschopnosť. kontaktujte poisťovateľa a požiadajte ho o a nárokovať si.

Odporúča: