Čo je energeticky účinnejšie LED alebo žiarivka?
Čo je energeticky účinnejšie LED alebo žiarivka?

Video: Čo je energeticky účinnejšie LED alebo žiarivka?

Video: Čo je energeticky účinnejšie LED alebo žiarivka?
Video: 3D FIREWORKS, LED Dekoratívna žiarovka – Sphere, E27, 5W, 100lm, www.ziarovky.eu 2024, Smieť
Anonim

Kvôli tomu, LED diódy sú ďaleko energeticky účinnejšie než žiarovka alebo fluorescenčné svetlá, ktoré vyžarujú svetlo v a veľa širšie pásmo vlnových dĺžok. Ako žiarovky a iné najviac fluorescenčné lampy, LED diódy dosiahnuť plný jas bez potreby zahrievania.

Tiež je prevádzka LED svetiel lacnejšia ako žiarivka?

LED svetlo náklady sú vysoké, ale variabilné v závislosti od špecifikácií. Typický ekvivalent 100 W. LED svetlo stojí niekde medzi 10 a 20 dolármi. Fluorescenčné a náklady na žiarovku CFL závisia od konkrétneho typu svetlo . Spravidla sú lacné v porovnaní s LED (3-10 dolárov za 100 W žiarovku ekvivalentnú žiarovku CFL).

Rovnako tak, ktorá je energeticky najefektívnejšia žiarovka? Kompaktné žiarivky

Tiež vedieť, čo je efektívnejšie LED alebo žiarivka?

LED diódy fungujú asi na 90 percent efektívnejšie než klasické žiarovky. CFL znižujú spotrebu energie približne o 70 percent v porovnaní s klasickými žiarovkami. LED žiarovky spotrebujú zhruba polovičný príkon fluorescenčné osvetlenie, približne 6 wattov výkonu oproti 14 wattom výkonu CFL žiarovky.

Používajú žiarivky viac elektrickej energie?

Žiarivky vrátane kompaktných žiarivky (CFL), používať podľa amerického ministerstva energetiky (DOE), je to o 75 percent menej energie ako žiarovky a vydrží šesť až 15 -krát dlhšie. Ale to je široko veril, že tieto populárne žiarovky používať veľa energia na štart. V opačnom prípade svetlo vypnite.

Odporúča: