Je LED osvetlenie lacnejšie?
Je LED osvetlenie lacnejšie?

Video: Je LED osvetlenie lacnejšie?

Video: Je LED osvetlenie lacnejšie?
Video: лед осветление на Шкода Рапид ч.1 2024, Smieť
Anonim

The LED žiarovka je víťaz, ruky dole.

Celkové náklady na získanie 1 000 hodín osvetlenie s LED Technológia je: 83% lacnejšie než žeravé osvetlenie . 32% lacnejšie než fluorescenčné osvetlenie.

Šetria teda LED svetlá skutočne peniaze?

LED diódy sú nepochybne energeticky účinnejšie - 10 wattov LED žiarovka robí rovnaká práca ako 60-wattová žiarovka. Toto je šetrenie peňazí a znížiť svoju uhlíkovú stopu. V priemere 0,12 USD za kWh bude stáť 30 dolárov za napájanie LED žiarovka po dobu 25 000 hodín.

Navyše, koľko mesačne ušetria LED svetlá? V skutočnosti žiarovky uvoľňujú asi 90% svojej energie ako teplo. Energy Saver, online zdroj od DOE, ktorý pomáha spotrebiteľom uložiť peniaze, povedal LED svetlá spotrebujte o 75-80% menej energie, šetrenie spotrebitelia ako veľa ako 75 dolárov a mesiac.

Len tak, je prevádzka LED osvetlenia lacnejšia?

Rozdiel vo wattoch medzi tradičnými a LED žiarovky Veľký rozptyl medzi an LED žiarovka a povedzme halogén žiarovka príkon je dôvod, prečo je LED toľko lacnejšie na beh . To znamená, že LED spot spotrebuje o 90% menej elektrickej energie bežať a preto stojí o 90% menej.

Koľko stoja LED svetlá?

Ak ste žiarovku používali len dve hodiny denne a platili ste v celoštátnom priemere 11,5 centa za kilowatthodinu, jeden 12-wattový LED bude náklady vy asi 1 dolár ročne. Porovnateľné CFL, ktoré spotrebúvajú asi 14 wattov, prídu na 1,17 dolára ročne a asi 5 dolárov ročne na 60-wattové žiarovky v tomto scenári. (Pozri vzorec.)

Odporúča: