Obsah:

Ako fungujú stroje na dusíkové pneumatiky?
Ako fungujú stroje na dusíkové pneumatiky?

Video: Ako fungujú stroje na dusíkové pneumatiky?

Video: Ako fungujú stroje na dusíkové pneumatiky?
Video: Pneumatiky - značení pneumatik 2024, Marec
Anonim

Dusíková pneumatika náplň pomáha udržiavať správny tlak hustenia dlhšie. Takzvaný dusíka generátory používané v pneumatika inflačné systémy nie vyrobiť dusík ; používajú membránový proces do odstráňte väčšinu kyslíka zo vzduchu, čím vám zostane nafukovacie médium s hodnotou 95 do 98 percent čistota dusíka.

Následne sa môže niekto tiež opýtať, môžete dať vzduch do pneumatiky s dusíkom?

Dusík a vzduchu vychádzať veľmi dobre. Kedy naplníš tvoj pneumatika zo staromódneho kompresora na miestnej čerpacej stanici je to viac ako 78 percent dusíka . Zvyšok je kyslík (21 percent) a nepatrné množstvo rôznych plynov. Avšak, pneumatiky plnené dusíková vôľa tiež prehrať vzduchu , len menej pohotovo.

Tiež viete, je dusík pre pneumatiky skutočne lepší? Hlavnou výhodou dusíka -vyplnené pneumatiky je to strata pneumatika tlak je pomalší, pretože plyn v pneumatika uniká pomalšie ako vzduch. So stabilnejším pneumatika tlak, myslenie ide, dostaneš lepšie najazdených kilometrov na plyn a naplňte sa pneumatika život, pretože sa stále hýbeš naplno pneumatiky.

Kde v tejto súvislosti môžem získať dusík na plnenie pneumatík?

Miesta, kde môžete získať dusíkové náplne do pneumatík

  • Centrá pneumatík. Celoštátne centrá pneumatík používajú na plnenie pneumatík dusík. Môžu predať novú pneumatiku a naplniť ju, alebo doplniť pneumatiku, ktorá im bola dovezená.
  • Predajcovia áut. Nové autá sú k dispozícii s pneumatikami naplnenými dusíkom.
  • Zľavové obchody. Niektoré zľavové supermarkety s automobilovými centrami majú dusík pre pneumatiky.

Aké sú nevýhody dusíka?

  • Lepšie pneumatiky MPG. Dusíkom plnené pneumatiky odvádzajú tlak pomalšie ako stlačený vzduch. Správne udržiavaný tlak v pneumatikách je zásadný pre opotrebovanie pneumatík a počet najazdených kilometrov.
  • Dlhšia životnosť pneumatík.
  • Oxidácia je blokovaná. Kyslík spôsobuje oxidáciu.
  • Dusík je zelená alternatíva. Dusík má potenciál byť zelenší pre svet.

Odporúča: