Aký je rozdiel vo farebnej teplote LED svetiel?
Aký je rozdiel vo farebnej teplote LED svetiel?

Video: Aký je rozdiel vo farebnej teplote LED svetiel?

Video: Aký je rozdiel vo farebnej teplote LED svetiel?
Video: А вы знали, что одни светодиоды лечат, а другие калечат? Почему я переделал светильник самоделку? 2024, Smieť
Anonim

Výber správneho Farba - Kelvinova stupnica

Nižšie Kelvinovo číslo znamená svetlo vyzerá viac žltá; vyššie čísla kelvinov znamenajú svetlo je belšia alebo modrejšia. CFL a LED diódy sú vyrobené tak, aby zodpovedali farba žiaroviek pri 2700-3000K. Ak máte radšej belšie svetlo , hľadajte žiarovky s označením 3500-4100K.

Okrem toho, aká je najlepšia teplota farby LED?

A teplota farby 2 700–3 600 K je všeobecne odporúčané pre väčšinu vnútorných a pracovných osvetľovacích aplikácií. Teplota farby nie je indikátorom teploty žiarovky. Novovytvorený ročník a filament LED ponuka žiaroviek teploty farieb pod 2 700 K, niektoré dokonca až za 1 000 K!

Tiež viete, aké sú farby LED svetiel? Populárne farby dostupné pre LED diódy sú „teplá biela“alebo „jemná biela“a „žiarivo biela“. Teplá biela a mäkká biela vytvoria žltý odtieň, blízky žiarovkám, zatiaľ čo žiarovky označené ako žiarivo biele vytvoria belšie svetlo, bližšie k dennému svetlu a podobné tomu, čo vidíte v maloobchodných predajniach.

Následne si možno položiť otázku, aká je Farebná teplota LED svetiel?

LED svetlo zdroje sú založené na Kelvinovom systéme merania. Teplo teplota farby je zvyčajne 3 000 000 alebo menej. "Studená" biela žiarovka má bežne a teplota farby 4 000 000 K a viac na Kelvinovej stupnici.

Sú LED svetlá studené alebo teplé?

Dnešné LED žiarovky ponúkajú svetlo v rozsahu teplôt farieb. Či už uprednostňujete mäkké, teplé svetlo alebo chladné, energizujúce denné svetlo, môžete si vybrať svetlo, ktoré potrebujete na vytvorenie nálady, ktorú chcete. Teplota farby spôsobuje, že svetlo je teplé alebo chladné. Nižšia teplota farby vytvára teplejšie a relaxačné svetlo.

Odporúča: